SĂ AVEM ÎNCREDERE???

1. Cum să avem încredere când atâția ani ați promis spitale regionale, ba chiar unul metropolitan, investiții majore și nici măcar pe cele vechi nu le-ați văruit? Prin manipulare, camere de luat vederi în ochi ați întors o societate întreagă împotriva noastră, din șpăgari, nenorociți, criminali, proști nu ne-ați scos-pentru 5% cozi de topor un întreg sistem era stigmatizat. Acum, când avioanele nu mai zboară în țări străine, brusc ați întors foaia…

2. Să ne amintim de Colectiv, când pacienții „sunt tratați ca în Germania, avem de toate”, iar ei, săracii erau infectați cu toți germenii de spital posibili, toți apoi ridicând din umeri?

3. Să ne amintim recent, cum cu boala la ușă va jucați de-a guvernele, de-a alegerile anticipate, „vreau guvernul meu”? Care a fost” beneficiul” cheltuirii a 50 de milioane de euro pentru cele două referendumuri pentru familie și pentru justiție? De ce nu ați pus un ban de-o parte, de ce nu ați prevăzut ca numeroasele agenții de exemplu vor deveni pietre de moară pentru un buget care trăiește din împrumuturi. Apropo, veți găsi bani ieftini?Veți putea plăti integral salariile? Așa a spus ministrul care a scris demisia pe Facebook, fără sa dea ochii cu o cameră de luat vederi, dar cine îl crede?

4. De ce ați permis și întreținut războiul stat-privat inclusiv în medicină? „Vin privații să facă Urgență, să pună stenturi, să pună chimioterapie, ne fură banii”, așa urlau unii din toți rărunchii… Banii asiguraților, ai oamenilor tratați în condițiile pe care le știți. Să avem încredere??Pacienții oncologici sunt dați afară din spitale să facă loc bolnavilor cu coronavirus, nu era bine să fie o alternativă? O știre cât o catastrofă cardiologică a cutremurat lumea medicala: Se închide Institutul din Târgu Mureș, singurul care face transplant cardiac, operații la copii pe cord, centru de excelență în cardiologie. De ce? Ați gândit ce înseamnă distrugerea lui? Profesorul Suciu era consternat în fața camerelor de luat vederi, dar… Ați închis ochii la distrugerea institutului care prepara vaccinuri…

5. Acum la Constanța vor ateriza avioane cu 1500 de compatrioți, e normal să repatriem proprii cetățeni, dar cine face triaj, unde, cum testezi suspecții, unde internezi pacienții posibil de internat, cum asiguri securitatea lor și a celorlalți locuitori? Ieri și alaltăieri se asfalta curtea spitalului de Infecțioase, acum, de rușine probabil.Medicii sunt epuizați deja, sunt puțini, fără radiologie, laborator non-stop, fără alte specialități, fără teste, fără computer tomograf, fără linie de gardă pe terapie intensivă. Sau nici asta nu știați? Cum să avem încredere?Când un medic rezident din spitalul județean a avut curajul să arate debandada după cazul pozitiv, a fost probabil chemat puțin și invitat la omerta.

6. De o săptămână „eroii în halate albe” jigniți, umiliți, scuipați sunt brusc buni. Le cereți sacrificiu, eroism? Ce le oferiți? Aproape nimic:o să aducem măști, costume, o să avem de toate… O să… Ați sunat pe la medicii de familie din oraș, dar la cei din comune și sate? Oamenii de afaceri, instituții private, au început sa doneze bani mulți, voluntari vin în sprijinul pacienților și ai sistemului. Nu am auzit o donație din partea politicienilor, a firmelor patronate! Vreți solidaritate? De unde credibilitate?

7. Scoateți în ceasul al doisprezecelea jandarmii pe stradă, izolați oamenii, supravegheați pe cei întorși, construiți după modelul Bucureștiului un spital militar, se poate chiar în curtea abandonată a spitalului de Infecțioase. Dacă nu se poate, chemați soldații americani din bază, au mai făcut curat și au zugrăvit prin Dobrogea, nu le-au căzut gradele!Și vom veni cu toții voluntari. Cu ei, cu armata, cu alții! Dar nu cu voi!

8. Ca idee, pentru noi, cetățenii, aveți curaj să ne spuneți dacă ați primit informații de la serviciile de informații externe și interne despre posibilitatea existentei pericolului pandemiei? Cu siguranță că da! Dar erați ocupați cu jocurile politice murdare. Și plicurile sigilate cu munca lor au rămas în fișete. Sau poate au ajuns bărcuțe și avioane de hârtie. Nu-i nimic, suntem cu toții prizonieri. Scapă cine poate!

Dumnezeu să binecuvinteze România!

Publicitate

6 gânduri despre „SĂ AVEM ÎNCREDERE???

 1. Felicitări domnule doctor, dar interesele unora sunt mai presus de dorințele și necesitatile oamenilor normali. Este bine ca totuși exista oameni ca dumneavoastră . Considerație și putere de munca, va doresc.Cel mai groaznic mi se pare cazarea celor 1500 pe litoral.

  Apreciază

 2. Cata dreptate aveti, Domnule Doctor!
  Intr-adevar, se pare ca scapa cine poate!.. si as adauga eu, ca scapa doar cine are imunitate indiferent de sensul cuvantului “ imunitate”.
  Exceptional articol!.. va felicit din suflet si sper ca macar in acest moment, cine trebuie sa inteleaga ceva, sa inteleaga!

  Apreciază

 3. Perfect bilanț al rușinii guvernului Român.Aveti perfectă dreptate și exemplu dvs.ar trebui urmat de toți medicii,cadre medicale di nu numai in toate sectoarele economice ale acestei țări și maturati afară acest Parlament și guvern care este interesat doar de bunăstarea lor,nu a poporului
  Un comentar la obiect!Trist în ce situație deplorabilă am ajuns după 30de ani.Felicitari D-le doctor Stoian!!!!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s