Lumea prin ochii unui copil de zece ani! de Cristian Ioan Stoian

Bun venit ! Probabil vedeți doar la știri ce se mai întamplă prin scolile din tara. Presa arata partea rea a scolilor : Nu poate nimeni sa spuna ca nu exista lucruri rele , bineinteles. Dar scoala are si parti frumoase. O scoala buna poate sa existe doar daca sunt profesori buni si dedicati materiei , care sa faca copiii interesati de ea . Am intalnit unii profesori care faceau opusul. Lipseau de la ore , se uitau pe telefon in timpul orei , si multe altele. Am dat si peste profesori minunati , care aduceau materiale , erau interesati de ora si de lectie. Dupa parerea mea, profesorii isi pierd interesul pentru o anumita clasa in momentul in care copiii din colectiv nu ii respecta, nu sunt atenti , nu isi fac temele.

Nu am cum sa uit de doamna mea invatatoare , cu care petrec ultimele saptamani din ciclul primar. E o doamna minunata , exceleaza la caracterul pe care il are , la cat de calma e si la cat de bine reuseste sa isi gestioneze emotiile in situatii in care alte persoane ar avea alt comportament.

Intr-o scoala,mai e nevoie si de dotari. Dar trebuie sa se stie ce punem pe ordinea de zi . Nu putem sa investim in scari noi cand tavanul se darama , nu ar fi corect .Trebuie sa stim ce suporta amanare . Da , e o diferenta mare , stiu .Sunt multe lucruri frumoase la scoala. Aud si eu in fiecare zi copii care spun ca nu le place scoala , ca e un cosmar , nu e frumos . Ii intreb uneori de ce spun asta , ce nu le place . Nu au un motiv , pur si simplu nu le place ceva. De acum exista niste ore in orarul nostru de-a dreptul plictisitoare . Nu dau exemple deoarece la fiecare copil lista e diferita . Am ajuns la concluzia ca o materie e plictisitoare daca nu o intelegi, daca profesorul nu vine la ore , sau daca nu iti place . Cred sincer ca un director ar trebui sa ceara si  parerea elevilor ,  deorece ei invata acolo. Sa ii intrebe despre ce ar putea sa imbunatateasca in limita unui buget.

Te motiveaza si colegii. Luam urmatorul scenariu: Ai luat un punctaj de 80 de puncte la concurs, colegul tau a luat 95 de puncte . El , vazand asta, se bucura pentru reusita lui, dar ar fi bine sa te ajute si pe tine in intelegerea problemelor la care nu ai gasit solutia potrivita . Un coleg adevarat te-ar ajuta sa INTELEGI , nu ti-ar SPUNE raspunsul corect , iar tu ai copia de la el.

O etapă din viața mea se încheie , de la toamna începe alta !

Autorul : Stoian Cristian

Rețele mele de socializare 😀

facebook.com/stoiancristian07

instagram.com/cristianioanstoian

2 gânduri despre „Lumea prin ochii unui copil de zece ani! de Cristian Ioan Stoian

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s