ȘI TOTUȘI…HRISTOS A ÎNVIAT!

 

hristos

De ce acest titlu?În Vinerea Mare un prieten de familie pe care l-am diagnosticat cu o boală incurabilă a părăsit această lume dupa trei luni de suferință cruntă vegheat de un băiat secătuit de lacrimi.Prietenul meu a trăit drama vieții lui.Era un om fericit, împlinit, muta munții din loc, până în urmă cu cincisprezece ani când , într-o dimineață teribilă a adormit la volan și a intrat cu mașina într-un copac, soția decedând pe loc. Acum si-a găsit locul in cer lânga ea.

Viața și moartea…esența omului!Pe un pat de spital din București am un pacient de 47 de ani  cu o poveste impresionantă.Plecat la un spital din străinătate să iși caute …o boală a coloanei cervicale,a dus pe picioare un infarct cât …Casa Poporului,a ajuns la spitalul nostru pentru o puncție medulară-la indicația străinătății, si…de aici Golgota lui-evaluare completă,trimis de urgență la un spital privat partener din București,tentativă de stentare,tratament medical si în Săptamâna Mare operat, inimă tăiată, peticită, a mai trecut un prag. E un om puternic, va trece și peste asta.

Am îngrijit tot în Săptămâna Mare un om fabulos, o personalitate marcantă a lumii medicale din Constanța, un om cu o putere de muncă fantastică, un deschizător de drumuri în domeniul pe care l-a stăpânit la propriu și la figurat. Până și marile personalități in fața bolii devin oameni obișnuiți, și Zeii lăcrimează! Sunt profund legat de Domnia Sa, cu șapte luni în urmă diagnosticându-i o altă patologie, dar am fost impresionat de modestia, simplitatea și acceptarea planului de investigații și tratament.

Am aflat astăzi povestea teribilă a unei femei care abia adusese pe lume un copil și ,după câteva zile, a murit suferind un infarct, soțul primind vestea în timp ce  doar ce părăsise țara.

In seara aceasta o femeie tânără, fire  foarte puternică,apropiată a familiei,a ajuns cu un elicopter în București și are o inimă nouă!

Învierea lui Hristos nu e numai un motiv de petrecere cu mâncare, băutură și distracție,cel mai mare eveniment al creștinătății ar trebui să ne facă mai toleranți, mai buni la suflet, darnici cu cei săraci si chinuiți de soartă,respectuoși cu părinții și cu cei de la care am învățat câte ceva.Și să ne iubim țara, să construim o societate mai bună pentru noi și copiii noștri!

HRISTOS A ÎNVIAT!PAȘTE FERICIT!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s