Ți-au murit tinerii, Românie!

Ți-au murit tinerii, Românie în 1989, în Piața Universității, la Otopeni, la sala Dalles, ai sperat că noua orânduire te va democratiza! Ai visat prosperitate, libertate și ce ai găsit? Munca generațiilor anilor 60,70,80 aruncată la gunoi, distrugerea industriei, agriculturii, falimentarea turismului, transportului, totul era un „morman de fiare vechi”!

Ți-au murit tinerii în mineriade, Românie, când democrația se făcea cu bâte și sânge, când manipularea era literă de lege, când simbolul rezistenței anticomuniste, Corneliu Coposu, era înjurat, batjocorit, după 17 ani de temniță grea în care uitase să și vorbească!

Ți-au ars copiii abia născuți în maternitatea Giulești, Românie, au mușamalizat și atunci adevărul, așa a fost mereu!

Ți-au murit tineri la Colectiv, unde veniseră să asculte muzica vârstei lor, au ars de vii și nimeni nu a răspuns, au fugit toți ca șobolanii, dar mulți au rămas în funcții și te batjocoresc în continuare!

Ți-au ars, Românie, recent pacienții într-un spital, în 2020, au murit unii aproape conștienți! Și nimeni nu a răspuns, aceeași „omerta” ne înconjoară!

În fiecare zi, Românie, au murit oameni într-un sistem sanitar bolnav, condus de politruci ce au distrus orice încredere a oamenilor în corpul medical!

În fiecare zi, Românie, îți mor în accidente de circulație oameni, nimeni nu ridică un deget, parcă se dorește acest lucru!

În fiecare zi, Românie, ești furată, oră de oră, secundă de secundă, de ne întrebăm de unde mai ai resurse, ți-au furat petrolul, aurul,argintul, ți-au închis minele, până și apa grea ți-au luat-o! Ți-au luat găinile cu gripa aviară,porcii cu pesta porcină, vacile cu nu știu ce boală, strugurii, cramele și până și piersicile de la Nazarcea(sic!)

Ți-au luat, Românie, învățământul, deființând examene, permițând tuturor neaveniților să facă parte din ceea ce odată se numeau intelectualii tâi, au făcut fabrici de diplome și s-au cocoțat în fruntea ta toți oamenii fără școală!

Ți-au distrus transporturile, pe apă,flota cu zeci de nave, ți-au distrus căile ferate, ți-au distrus capacitatea de a face drumuri și autostrăzi, ți-au distrus fabrici de tractoare, combine, locomotive și vagoane!

Ți-au distrus, Românie, cultura, poate cu ea trebuia să încep, muzee, case memoriale, clădiri reprezentative ți le-au pus la pământ, se prăbușesc aproape teatre, stau să cadă clădiri istorice!

Ți-au distrus, Românie, sportul, erai vestită în sporturi de echipă, dar și în cele individuale, ți-au luat bazele și le-au distrus!

Dar, peste toate, Românie, ți-au luat patru milione de români de-ai tăi sătui de sărăcie, minciună, corupție și manipulare, acum ei plâng de sărbători de dorul părinților, fraților, copiilor lăsați aici!

Cum îi mai suporți, tu, Românie, ți-au luat până și credința în Dumnezeu, îți învrăjbesc oameni împotriva preoților, oameni în uniforme împotriva clerului!

Dar, important Românie, e că nu mai e patriotism, generozitate, sacrificiu! Cine mai știe de martirii Brâncoveni, cine mai învață copiii despre Burebista, Decebal, Neagoe Basarab, Vlad Țepeș, Ștefan cel Mare, Mihai Viteazu, Vasile Lupu, Cantemir? Despre regii României ai mai auzit în ultimii ani, pe ultimul l-au batjocorit cât au putut, chiar l-au umilit trimițându-l de pe aeroport înapoi în exil! Dar de Eminescu, mai citesc românii, dragă Românie? Mai ai tu, Românie încredere în cei care jură pe Biblie și a doua zi ajung cu cătușele la mâini?

De unde mai ai, Românie atâta putere să rabzi, secătuită și umilită chiar de ai tăi, e drept de o mână din ei?

La mulți ani, Românie, patria mea, nu știu cum să te văd peste zece, douăzeci de ani, mă gândesc la generația copilului meu, poate aceasta să îți redea demnitatea și mândria!

La mulți ani, Românie! Ai rezistat tu la trei imperii, țarist, turcesc și austro-ungar, ți-au sfârtecat trupul, dar ai avut puterea mereu și mereu să renaști, ai avut conducători patrioți, armată care a știut să lupte până la sacrificiu! Peste toate, ai avut credință, Dumnezeu te-a întărit și ai în viat întocmai ca Fiul Lui! Te poate îngenunchea pe tine, definitiv, o mână de oameni ce jură strâmb de treizeci de ani?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s