„The Angel” pur și simplu, un film spectaculos!

Într-o epocă românească dominată de prezența multor oameni cu școală puțină, a vorbi despre o carte sau un film de inteligence , cum e cazul de față, poate fi riscant, dar…. încercarea moarte n-are.

Eroul acestui film a murit în 2007,la Londra, la vârsta de 64 de ani, în condiții neelucidate-accident sau crimă. A fost un personaj cheie în lumea cu totul specială din realitatea Orientului Mijlociu, un om cu acces la informații de prim rang, dat fiind căsătoria lui cu fiica președintelui Egiptului, ulterior, după decesul acestuia fiind tot diplomat de rang înalt în administrația următorului președinte, Anwar Sadat, asasinat în mod surprinzător în timpul unei parade militare. A fost emisar special inclusiv în relațiile speciale cu dictatorul libian Gaddafi, subliniat întocmai și în film.

Dar partea spectaculoasă a destinului înaltului funcționar egiptean constă în oferirea de informații strict secrete cu caracter militar catre serviciul secret israelian, Mossad, însuși seful serviciului recunoscând că „Îngerul” a fost cel mai tare furnizor de informații din secolul XX pentru serviciul israelian.

Lăsați așadar oamenii mici români cocoțați efemer în funcții mari și priviți un film pe Netflix ce respectă întocmai destinul lui Ashraf Marwan, unul din cei mai mari spioni ai secolului XX, omul care a salvat Israelul!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s