Situație fără precedent în Sănătate! Demisii pe capete

Sursa: Telegraf

Situație fără precedent în Sănătate! Sistemul sanitar românesc trece prin momente extrem de grele. Problema creată de gărzile suplimentare care sunt plătite umilitor deși se muncește până la epuizare, în opinia multor doctori, faptul că nu mai putem trata pacienți arși în țară (din două cazuri de zilele trecute, unul a ajuns într-un spital din Sofia – Bulgaria) și, nu în ultimul rând, tot mai multe reclamații de malpraxis, toate nu fac altceva decât să pună într-o lumină tot mai proastă sistemul sanitar. Mai nou, unul dintre cele mai importante spitale de urgență din țară – Spitalul Floreasca – rămâne fără doctori. Au fost înregistrate demisii pe bandă rulantă, din 31 de doctori 17 alegând să plece, și s-ar părea că numărul va crește. Din primele informații, medicii sunt total nemulțumiți de managementul directorului interimar, care s-ar părea să le vorbește urât. De altfel, Antena 3 a difuzat o înregistrare cu managerul spitalului, Sorin Păun, în care își înjură rezidenții: ”Nu mai sta ca proasta. Fă și tu dracu ceva. M…. mă-tii să-ți f…! Lasă-mă dracu în pace. Mare lucru ce ai de făcut. Ridică, mă, de aici. Ei, du-te în pi… mă-tii”.

Medici de la Spitalul Floreasca sunt dispuși să vorbească personal cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Unul dintre medicii de la UPU – SMURD Floreasca a declarat, într-o intervenție la Antena 3, că decizia de a demisiona în masă a fost luată după mai mult timp (3 – 4 luni) în care s-au tot gândit. Dr. Gabriela Bratosin a precizat sursei menținate că managerul spitalului nu ar mai fi scos la concurs 4 posturi, deși inițial erau anunțate, motivând că nu este nevoie și că medicii din UPU-SMURD și așa nu fac nimic. Doctorul a mai menționat că același manager ar fi refuzat aparatură prin Banca Mondială, motivând, de asemenea, că nu este nevoie de ea.

Au urmat și alte declarații. ”Managerul Sorin Păun refuză să semneze achiziţii, situaţia este aşa în tot spitalul, sunt laboratoare fără kituri de analiză, lipsesc medicamente. În înregistrări, acele înjurături se întâmplau în sala de operaţie, acesta e comportamentul domnului doctor, agresează verbal, se lua de rezidenţii lui. Nu mai avem cu ce să ne facem treaba, în septembrie rămânem fără medicamente, fără kituri de analize, de două luni au fost mai multe întâlniri cu ministrul şi cu consilierii lui. Păun se apăra la aceste întâlniri, spunând că sunt minciuni faptul că nu ar fi medicamente. O să fie afectată şi activitatea din spital fiindcă elicopterul aparţine SMURD Bucureşti”, a declarat Alexandru Ciucioi, unul dintre medicii demisionari.

CE SPUNE MANAGERUL

Managerul Spitalului Floreasca, Sorin Păun, a declarat că medicii de la UPU SMURD nu au prezentat motivele care i-au determinat să demisioneze, deşi există un regulament intern al unităţii medicale în acest sens, oficialul spitalului susţinând că în perioada următoare vor fi mai multe anunţuri de angajare. ”Săptămâna viitoare va fi publicat un anunţ pentru angajări. Demisia este un act unilateral. Nu e notat în aceste demisii niciun fel de motivaţii. Există o regulă în spital ca orice demisie să fie prezentată managerului şi discutată punctual. Când mă trezesc cu mai multe demisii, nu pot vorbi în colectiv, ci cu fiecare în parte. În demisii nu se regăseşte motivul”, a declarat managerul.

MINISTRUL SĂNĂTĂȚII: URMEAZĂ O A 3-A ÎNTÂLNIRE!

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că a ascultat înregistrările cu managerul și că, dacă se confirmă, nu este acceptabil așa ceva. Oficialul a spus că va urma o a 3-a întâlnire de mediere (!). S-ar părea că celelalte două au fost fără rezultat, în condițiile în care medicii au demisionat pe capete, decizie, de altfel, fără precedent în sistemul sanitar românesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s