Dr. Florian Stoian”Pregătirea unui pacient cardiac pentru operaţie, un întreg proces medical”

După 1.000 de gărzi realizate în Spitalul Judeţean Constanţa, în cei aproape 16 ani de profesie, dr. Florian Stoian, medic specialist cardiologie şi medicină internă, a decis, în urmă cu câţiva ani, să se alăture echipei medicale din cadrul Centrului medical MEDSTAR 2000.  Acesta a explicat, în cadrul simpozionului „Zilele Medicale MEDSTAR 2000“, cum se pot oferi servicii medicale de calitate în sistemul privat şi care sunt beneficiile pentru pacienţi. 

Medicul Florian Stoian a susţinut un curs despre riscul cardiovascular la bolnavii supuşi intervenţiilor chirurgicale. „Cardiologia intervenţională a luat amploare în ultimii ani, iar pregătirea preope-ratorie a pacienţilor cardiaci a devenit o preocupare constantă pentru specialişti. La Medstar 2000, echipa medicală din care fac parte are la dispoziţie atât aparatura, cât şi pregătirea şi condiţiile necesare pentru a realiza toate investigaţiile necesare unui astfel de pacient. Pe de altă parte, din procesul de pregătire al pacienţilor face parte şi evaluarea riscurilor unei intervenţii, bazate şi pe afecţiunile asociate, vârsta şi stadiul bolii. Evaluarea preoperatorie a pacientului este realizată de echipa din care fac parte chirurgul, cardiologul, aneste-zistul, nefrologul, toţi aceşti specialişti evaluând riscul intervenţiei, urgenţa actului medical şi starea pacientului. Pregătirea unui pacient cardiac pentru operaţie reprezintă un întreg proces medical”, a precizat dr. Florian Stoian, medic specialist cardiologie şi medicină în cadrul Centrului medical MEDSTAR 2000.

Metode de intervenţie la standarde internaţionale Cât priveşte metodele de intervenţie chirurgicală, specialistul a precizat că, în cadrul Secţiei de chirurgie a MEDSTAR 2000, operaţiile se realizează lapa-roscopic, având la dispoziţie echipamente moderne, ce se utilizează în marile centre internaţionale. În acest sens, dr. Florian Stoian le-a prezentat medicilor primari, cât şi specialiştilor din Constanţa prezenţi la eveniment, importanţa colaborării dintre specialiştii din sistemul privat şi medicii de familie. „Trăim o perioadă în care alegem orgoliile personale în detrimentul pacienţilor şi nu colaborăm suficient. De aceea, vă propun să ne sunaţi şi să ne cereţi sprijinul ori de câte ori aveţi nevoie să realizaţi într-un timp cât mai scurt investigaţii complexe. Mai mult decât atât, suntem în relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate şi putem să realizăm o serie de analize şi investigaţii decontate, ceea ce reduce din timpul şi costurile pe care le impune o astfel de situaţie”, a completat medicul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s