La Constanţa se face medicină de calitate, cu profesionişti bine pregătiţi şi tehnologie modernă, în condiţii hoteliere dintre cele mai bune. Toate acestea se petrec în cadrul Spitalului Privat MEDTAR 2000.
Ajuns la a treia ediţie, simpozionul „Zilele Medicale MEDSTAR 2000” îşi propune să prezinte medicilor primari, cât şi specialiştilor din Constanţa şi nu numai, cum se pot oferi servicii de calitate în sistemul privat. Drept pentru care, în cadrul evenimentului care se va desfăşura în perioada 15 – 18 octombrie, la hotelul Iaki din staţiunea Mamaia, specialiştii din cadrul Centrului Medical MEDSTAR 2000 vor prezenta din patologia cu care s-au confruntat de la înfiinţarea unităţii spitaliceşti până în prezent, metodele moderne de tratament şi evoluţia post-terapie.
Calitate, la preţuri accesibileCăci, aşa cum au subliniat, ieri, în cadrul conferinţei de prezentare a simpozionului, medici recunoscuţi pentru meritele deo-sebite obţinute în domeniile în care activează, la ora actuală, în ţara noastră, sistemul privat de sănătate şi Centrul Medical MEDSTAR 2000, în mod special, le oferă posibilitatea să se preocupe aşa cum ar trebui de bunăstarea pacienţilor. „Senti-mentul general în rândul populaţiei este de dezamăgire vizavi de sistemul sanitar de stat. În centrele private, încercăm să reparăm defectele acestui sistem”, a subliniat prof. univ. dr. Vasile Sârbu, nume de referinţă în chirurgia constănţeană şi cea naţională. Iar, pentru că până la urmă, pacienţii se uită şi în buzunar înainte să meargă la doctor, dr. Vasile Sârbu a menţionat faptul că, la clinica din Constanţa, „preţurile sunt cam la jumătate faţă de clinicile din Bucureşti, iar serviciile sunt similare celor de peste hotare”.
Se impune menţionat că în cadrul Secţiei de Chirurgie a MEDSTAR 2000, operaţiile se realizează laparoscopic, având la dispoziţie cele mai moderne echipamente, intervenindu-se pentru cazuri variate, de la colecistită, până la cancer de sân sau de colon etc. La rândul său, prof. univ. dr. Timurlenc Iusuf, medic primar chirurgie, a spus lucrurilor pe nume: „Statul promite, şi de ce să nu spunem, minte. Iau banii, dar de fapt nu asigură starea de sănătate. Privatul spune adevărul: iau banii de cotizaţie la fondul de sănătate, mai pune şi pacientul ceva, dar folosesc banii cu cap şi oferă o îngrijire bună”. În con-secinţă, pacienţii nu mai trebuie să vină cu punguţa de medicamente, primesc terapiile de ultimă generaţie de care au nevoie, sunt externaţi mult mai repede şi fără răni care să se infecteze a doua zi, iar exemplele pot continua.
Totul pentru bunăstarea pacienţilor!Tot din dorinţa de a răspunde nevoilor pacienţilor, anul acesta, pe lângă Secţia Chirurgie şi Clinica de zi (situată pe B-dul Mamaia) în cadrul Spitalului Privat MEDSTAR 2000 a fost înfiinţată şi Secţia Medicală. O secţie tânără, ce abia a împlinit şapte luni, dar care a reunit deja specialişti tineri, bine pregătiţi. Dr. Florian Stoian – medicină internă şi cardiologie, conf. dr. Andra Suceveanu – gastroen-terologie, dr. Gianina Şotilă – nefrologie, dr. Roxana Halep – endocrinologie, dr. Ana Maria Mateescu – diabet şi boli de nutriţie, iar lista continuă. În prezent, pentru a veni în sprijinul pacienţilor, unitatea spitalicească oferă diverse discount-uri şi pachete promoţionale pacienţilor.
Pe viitor, secţia va fi dezvoltată, pentru a reprezenta, precum surata ei de chirurgie, un pol în medicina locală, şi chiar naţională! Mai mult, printre altele, dorinţa cadrelor medicale universitare este să găsească posibilitatea de a fi conduse rezidenţiate în sistemul sanitar privat. În acest fel, medicii tineri vor avea acces la tehnologii pe care nu le găsesc în spitalele şi nu se vor înghesui zece sau mai mulţi la un singur medic în-drumător, a subliniat dr. Florian Stoian. Iar, într-un final, tot pacienţii sunt cei care vor beneficia!
Acestea sunt doar câteva dintre aspectele ce vor fi atinse în cadrul sim-pozionului „Zilele Medicale MEDSTAR 2000″, la care sunt invitaţi cei interesaţi şi la care şi-au anunţat deja prezenţa şi specialişti din Bucureşti.